Translate

luni, 22 iunie 2015

Can we skip love???


 Cu cat privesc mai mult in jurul meu, cu atat mai mult constat ca dragostea provoaca suferinta. 
  Se presupune ca dragostea ar trebui sa fie un sentiment frumos. Ar trebui sa te faca sa simti fluturi in stomac, sa simti ca iti fuge pamantul de sub picioare si ca esti cel mai fericit om de pe pamant. Dar in schimb, observ tot mai multi oameni tristi. 
  Cand iubesti pe cineva, ai face orice iti sta in putinta sa faci acea persoana fericita. Dar cum nu toti oamenii sunt la fel, pentru unii, a-si arata dragostea inseamna a face scene de gelozie, a manipula pe cel de langa sa faca ceva ce nu le place, sau chiar a fi violent fizic cu persoana pe care spun ca o iubesc.
  De aceea spun ca ar trebui sa sarim peste dragoste si sa invatam sa respectam inainte de toate. Va explic imediat de ce.
  Cand esti indragostit, esti orb. Numai vezi nimic, doar simti. Si ar fi super daca s-ar opri la atat. Dar nu. Nu se poate. Urmatorul organ care cedeaza, este creierul. Adica nu poti sa ramai doar orb, trebuie sa devii si prost. Ca una fara cealalta nu se poate. Ori le ai pe amandoua, ori inseamna ca nu iubesti.
  Gresit. Inainte sa spunem ca iubim pe cineva, trebuie sa respectam persoana respectiva, sa intelegem ca e un simplu om, si ca orice om, are si parti rele, nu numai bune, si ca e si el dispus la greseli, la fel ca oricare alta persoana. Ca tie iti pasa mai mult de acea persoana, e partea a doua. 
   De aceea ar trebui sa nu lasi sentimentele sa te conduca. Ganditi inainte sa reactionati si nu uitati un lucru: in drumul asta al dragostei, nu va uitati pe voi insiva. Asa cum iubiti persoana de langa voi, iubiti-va si pe voi insiva. Nu uitati de inima voastra in timp ce aveti grija de inima celuilalt. 
  Si daca persoana pe care o iubesti, nu arata acelasi interes ca tine, atunci e cazul sa pleci. Dragoste cu sila nu se poate.
  Dragostea se face in doi. Iar ca ea sa functioneze corect, e nevoie de un singur lucru: respect. Daca respecti persoana de langa tine, atunci i-ai demonstrat ca defapt o iubesti. 
  Dragoste = Respect.
  Asadar, putem sari direct la respect???

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu